Kis kedvencünk ápoltsága talán ugyanakkora figyelmet és szakértelmet kíván, mint az emberé. Ahogy mi is elégedetten és felfrissülve lépünk ki a fodrászunk ajtaján, a kutyák is hasonlót éreznek egy szakszerű, minden tekintetben körültekintő kozmetikai szolgáltatás után. A megfelelő méretű és formájú, minőségű szőr rendkívül fontos tényező a kutyáknál. Nem mindegy ugyanis, hogy kedvenc háziállatunk milyen ápolt, hogy a szőre például milyen hosszú a hideg hónapokban és milyen a nyári melegben, hiszen a kutya szőrének hosszúsága és ápoltsága nagyban meghatározza a kedvét és a hangulatát. Egy elhanyagolt, gubancos, hosszú szőrű állat kevésbé érzi jól magát a bőrében, ami a viselkedésére is kihathat. Manapság a kutya vagy akár a macska családtagként él velünk a háztartásunkban, akik így egyrészt érzik a törődést, másrészt sokkal kellemesebb velük az élet.

Kutyatartó csapatként tisztában vagyunk vele, hogy a gazdik maguk is szokták fürdetni, néha kozmetikázni is négylábú kedvencüket. Azonban a szakszerű ápoltság és a kutya egészségének hosszú távú megőrzése érdekében, valamint az igazán esztétikus megjelenés eléréséhez ajánlott a kutyakozmetika 8-10 hetente történő felkeresése, ahol teljes körű és szakszerű kozmetikázásban részesül kutyája.

A tavasz közeledtével érdemes házi kedvencünket is lengébb, lazább könnyebb szőrben tartani. A hosszú szőr és a sűrű aljszőrzet a nyári melegben megterheli a kutyák szervezetét, illetve sokszor bőrbetegség kialakulását is elősegítheti ebben az időszakban, ezért fontos, hogy a megfelelő méretűre és formájúra nyírják őket. A szőr gondozást igényel, hogy a kedvenc minél felszabadultabban érezhesse magát.

Némely kutyafajta különleges nyírást,formát igényel, amelyet otthoni körülmények között, szakértelem hiányában, nem lehet elvégezni. Ezekben az esetekben tudunk segíteni, hogy a fajta jellegéhez megfelelő külsőt kapjon a kutya, mivel bizonyos fajták csak a megfelelően nyírt szőrzettel teljesítik a fajtára jellemző tulajdonságokat, ez pedig azt jelenti, hogy szőrük folyamatos ápolást és nyírást igényel.

Talán úgy tűnhet, hogy egy kozmetikai kezelés megterhelő a kedvencünknek, de szakértelmünkkel és kedvességünkkel igyekszünk arra törekedni, hogy a vendégeink a lehető legkevésbé érezzék magukat a komfort zónán kívül és jó élményekkel kapcsolják össze a nálunk eltöltött időt,